Wednesday, January 17, 2018

88

Salam readers,

nah ni entry permulaan tahun 2018. alhamdulillah aku tak tinggal setahun blog ni.. walaupun berhabuk, aku rajin gak spring cleaning hahaha.. ade gak lah aku jenguk2.. ha ni nk cerita.. mcm setiap tahun, aku pasang azam.. dan azam yang paling konsisten sejak kecil adalah nk kurus.. hahahaha ok, lets take it seriously this year. i start at this weight:

the lucky number 88

berat kan? tak kesah la org nak cakap apa.. aku sebenarnya tak kesah pun gemuk ke ape.. tp dah start rase tak sihat weh.. serius punya.. pastu ramai gile tanya bila nak due.. pundek betul.. so, aku nk kurangkan kepada berat ideal.. yang ikut BMI tu.. haha berapa berat badan ideal aku? jap aku kire..

ok la, amek yg plg berat.. 59kg? wtf? 29 kilo nak kena turun? logik ke? gile

ok la, belum start dah demotivate.. cmni lah, aku target 5kg je dulu bulan ni.. tengok cmne.. berjaya ke idok atkins ni.. katenya ada yg 5kg seminggu.. kalau thn ni aku berjaya turun ke berat badan ideal n maintain, in shaa allah aku nazar puasa satu hari..

tapi satu je benda konsisten aku perati everytime ku nk start diet.. time nk diet, time tu semua org nk belanja makan.. boleh tukar dengan duit tak pada yg nk blanje2 makan tu.. hahaha


p/s: a mission without a plan is just a dream, welcome 2018.


Thursday, August 17, 2017

The Balinese

Salam Readers,

haha lama kan aku tak publish blog aku kat public.. i mean promote kat fb la.. sebenarnya aku menulis je tanpa henti..sampai sekarang.. tp malas nk upload kat fb.. tp nukilan sejarah mcm ni, mane boleh aku diamkan.. haha nah teaser.. perkenalkan, the Balinese:




percutian sgf 2017 to bali.. brings back memoir bandoengers.. tp kali challenge dengan anak dan bapak budak.. hahaha best kan teaser penulisan aku? haaa dapat bayangkn tak ape entry2 yang berikutnya? tak sabar kan? hahahah aku pun tak sabar nk tulis

p/s: tungguuuuu