Tuesday, March 21, 2017

chu chu train

salam readers,

hoi hahah tahun lepas aku keluar satu post je weh.. haha mana dia istiqomah dalam menulis? mana mana? hahaha bukan tak ade benda menarik tahun lepas.. tapi banyak sangat benda smpai takde benda nk tulis kat sini.. hahah boleh? boleh la daripada takde.. ok cukup mukadimah stakat ni..

sebenarnya post ni takde tujuan.. cuma aku rasa atleast aku ada post utk tahun ni.. nk ucap selamat tahun baru pun da terlambat.. bulan 3 kau.. haha nak masuk bulan 4 pon.. tapi apa2 pun plan tahun ni masih in track.. alhamdulillah last year mmg capai target kpi personal.. allah permudahkan semua urusan keluarga kecil kami amin..

as time goes by, i found that our interest are changing.. i no longer feel bored watching the news, political issues and still i dont wanna get old to early.. therefore.. planning vacation tahun ni tetap ada.. yezza ada satu misi yang besar iaitu #misijelajahmalaysia.. hahaha tp oversea vacay juga inshaa allah menyusul..

planning economi juga ada strategi terkini tahun ni.. bukan apa.. memang rough la.. ye la, memang kalau boleh kita nak sume.. maintain lifestyle (which is mine is not that high.. aku bukan jenis org beg beribu, dlm beg cuma rm5 hahahha #mohonterasa), the best food for family, the best quality time (time is really literally gold as if in financial currency gold) with family. the best ride, the best house, and good vacay.. aku benci bila org ckp, takde duit tu buatlah cara takde duit.. noooo that is very wrong.. kalau takde duit tu, kerja la lebih keras utk dapatkan duit.. gitu caranya.. barulah maju ke depan..

but again, money is not everything.. it may buy you a vacation.. but it will never buy your enjoyment and feelings during the vacay.. so vacation is about being with the best people.. hehe..

eh banyak sangat sentuh vacation post ni... hahaha

dah la.. melalut da nih.. ok la till then.. nk blanje gmbar ape ek.. haha gmbar ni je la. jadik la.. hahaha


ihsan google.. make it happens peeps..


p/s: i miss my children even when they are in front of me.. is that normal? hahah who cares about being normal anyway? hahahhaha

Tuesday, January 19, 2016

selamat tahun baru

salam readers,

haaaaa apehal kau selamat tahun baru pada 19 haribulan ni? kah kah kah.. seb baek masih bulan 1 nok.. kalau da bulan 12? haa.. apehal? tak sempat menikmati 2016 langsung ke? hahaha weh.. sebenarnya, aku nk tanya sikit.. kenapa politik malaysia makin hari makin tahi ya? dulu-dulu aku tau la, ada pihak pembangkang... pihak kerajaan yang saling mencerca antara satu sama lain.. dan apabila org2 tua mengatakan politik itu kotor, fikiran aku cuma tergapai sebab mereka cerca satu sama lain.. tu je lah kekotoran politik zaman 80/90an pada aku.. ni millennium nih.. makin canggih kekotorannya..

ke aku yg tak sedar mmg politik sedia ada kotor sedari dulu? mungkin dulu tanpa media sosial, takde la sial banyak sangat cerita kekotoran tahi yg keluar.. so tak nmpak lah politik dodulu kotor sangat2.. tp sekarang ni, everything is on your fingertips kot kan? amek kau.. the truth hurts.. denying the truth? totally moron and stupid... pastu plak, nk dijadikan cerita, aku kenal plak para pelapis penyokong kerajaan ni.. baya2 aku yg semuanya bergenetik udang.. kau tau udang genetik apa? ni genetik ni:

   
ni la genetik udang

dengan kaki penipu, hutang keliling pinggang.. tp kehidupan bapak lah.. mewah nak mampos.. mcm pimp.. wedding, segala mak nenek menteri datang.. aku suspek semua tu kaki putar alam mcm diorg gak kot.. tp sedih dan sadis.. inikah bakal pelapis tampuk pemerintahan masa akan datang? sadis siot anak2 aku nnt.. bakal dipimpin oleh perompak-perompak.. penipu-penipu.. yang mengaburi mata orang dengan gaya, percakapan dan yang paling penting manifesto-manifesto yang gegak gempita.. gituuu

begitulah permulaan 2016 aku.. sadis.. nnt aku marah lagi, aku update lagi blog ni.

p/s: blog lain aku update, blog sendiri di anak tirikan.. kah kah kah.. ah ape pedulik, blog lain tu dapat duit.. haha tp blog buah hati pengarang jantung ni, dapat apa? kepuasan.. hahahaha kbai