Friday, October 30, 2015

Happy Flyday

Salam Readers,

Happy flyday peeps.. esok in shaa allah aku pegi pd.. ade TM management retreat. Kalau ade rezeki, aku nk bawak aqashah ngn en. shuben sekali.. huhu.. tapi entahlah wei... aku bukan sihat nau sekang ni.. batuk hukhukhuk kuat.. demam sket2.. pening segala..ntah2 aku pun tak tau la pegi ke tak.. tengok le besok mcm mane kan? nah blanje video budak suka makan kaki sendiri.. huhu

video

p/s: bole tak datang amek baju, pastu balik? hahahaha

Thursday, October 29, 2015

alahai

Salam Readers,

korang.. dua article aku semalam kena return.. need more research katanya.. alaaahaai.. keciwa kita.. dah la hari ni deadline.. adeih.. hopefully Allah beri ilham kat aku.. untuk buat lagi satu article dan amend lagi 2 article semalam.. amin.. nah belanja gambar budak tembikai ni:

hehe.. tenang sket tengok muka dia.. 

p/s: semoga allah permudahkan segala urusan kalian.. amin

Monday, October 19, 2015

Tiaranita Walk-a-hunt 2015

Salam Readers,

haa.. ni nk bgtau kat chu olls, i olls busy pizi tau.. banyak article nk menulis.. alhamdulillah.. bole le carik makan dengan cara blogging ni ha.. ade org suke plak dengan article yg kite tulis.. kita takda hal.. awak nak beli, kite jual je.. hehee.. ok sebenarnya article ni article bergambar.. nk bagtau chu olls, yg i olls sibuk carik harta karun weekend lepas dengan makcik makcik ni.. haaa makcik tak makcik.. top ten tau.. siap dapat lucky draw lagi.. very lucky me.. alhamdulillah.. hehe nah belanja gambar activity sabtu yang super fun..










p/s: thanks en. shuben kerana sudi jaga aqashah.. hehe next year I nk join lagi tau.. hihihi

Tuesday, October 13, 2015

telefonku sayang

Salam Readers,

korang.. aku sayang gile phone aku ni.. phone cikai je.. xde le gempak2 nau.. sebab aku ada prinsip.. harga phone jangan lebih rm1000.. janganlah phone anda lebih mahal daripada harga peti ais mahupun washing machine.. haa gitu lah prinsip aku.. namun, lebih kedekut lagi apabila phone aku ni actually hadiah perkahwinan kami.. bukan atas hantaran, tapi hadiah lepas kawen.. before pegi hanimun kat bali, en. shuben belikan aku phone ni.. alahaiii sweet nye awak.. (jek sket, mane tau dapat lagi sebijik) maknanya, usia phone ni da nk masuk 2 tahun.. weh.. dah 2taun aku kawen.. alhamdulillah.. namun, hari ni.. dia dah mula nazak.. asyik hang, kesian aku tengok dia.. so, aku pun buat cleanup gambar, video dan sebagainya.. hasilnya.. tarra..

jumpa gambar ni <3

ni adalah gambar first snap guna phone ni kat kedai.. masa tengah beli.. huhuh (terbukti aku pernah kurus sikit) hahahaha banyak sangat jasa phone ni.. da ikut aku around the world da pon.. bape kali naik flight phone ni.. sayang sangat kat phone ni.. banyak sentimental value.. tapi, bila da nazak cmni.. memanglah kena start menabung dalam tabung ayam sekarang nih.. cukup tahun, pecahkan tabung ayam.. buat beli handphone baru.. waaa.. bertahan ya phone..

p/s: valuable items can turns into precious items when you have sentimental value on it.. i just cant let u go now phone.. please.. be strong

Monday, October 12, 2015

movie marathon: the voices 2015

Salam Readers,

aku memang suka cerita2 genre comedy, agent2 ni ha.. tapi memang aku rasa disturbing gila kalau ada cerita yang bunuh2 melampau.. pecah organ2 sana sini.. eeeuwww.. yuks.. baiklah, aku telahpun mencari cerita yang genre nya comedy, dan berjumpa dengan cerita the voice ni ha.. tak sure la da keluar wayang malaysia ke tidak.. download je.. bukan ape, aku suke nengok ryan reynolds ni.. engseng kan? heroin dia anna henrick.. pun aku suke.. comey.. dan diaorg selalu belakon cerita romatic comedy.. haaa.. ape lagi, cecepat aku suruh en. shuben download dan kitorg movie marathon sambil melayan dak aqashah berguling atas katil (patut layan hindustan, baru la mode in guling2 kan? hahaha) ok cut it short.. cite ni bapak punya disturbing.. i hate it.. aku tak sangka ini kah yang di klasifikasikan sebagai comedy? says who?? nah blanje trailer


tak suke.. bagi 1 bintang je. tu pun sebab ryan reynolds ngan anna henrick ni

penat aku tutup2 mata aqashah.. tak baik.. takut bad influence.. walaupun kita rasa dia tak faham.. namun, kita tak tahu.. baby is a miracle that is unexpectedly intelligent kan? huhu

p/s: disturbing!

Sunday, October 11, 2015

movie marathon: kingsman

Salam Readers,

Ini bukanlah sebuah cerita yang baru.. in fact, aku dah pernah tonton pun sebelum ni.. tapi memandangkan aku nk cerita best yang ringan2 je hari ni, sambil meneman Jebat belajar, so aku cenderung nak tonton cerita yang aku dah tahu ape akan berlaku.. kingsman ni da lama da en. shuben download.. memang best.. aku suka cite2 cm agent2 ni.. haaa jeng jeng jeng.. nah blanje trailer:



nora bagi 4 bintang.. best

walaupun sebenarnya aku rasa awkward bila dengan British English slang mencarut, jalan ceritanya A. British English kan begitu formal sekali.. tak sesuai di carut2 gitu.. nampak macam budak kodi yang acah2 swag.. haha..

ok, i'm gonna end my weekend by accompanying kak molly to ampang park.. to eat all time favorite kuey teow soup and chee chun fun (ntah mcm mana eja tatau) korg tau tak? ampang park nk tutup lagi 6 bulan? sedih.. mall yang legend tu.. haaih.. so long..

p/s: exciting weekend.. 5 entry dalam masa 2 hari.. hebat..

study sunday

Salam Readers,

haaa.. kepada kanak-kanak ribena yang bakal menduduki peperiksaan PT3 esok, GOOD LUCK.. hahaha.. rasekan ko, azab aku menjawab PMR dah pun berlalu 14 tahun dahulu (PEEEHHH.. mak aih.. dah tue dah aku nih??) haaa.. pesan aku kat Jebat (ye, jebat PT3 besok) tak payah nk jastin biber sangat, fokus belajau.. (a little bit too late kalau baru nk start belajau kan? hahaha i believe he has studied, in his own way la kan?) long stories goes short, esok nak peksa, hari ni Jebat ada tuition agama.. haaa gittuu..

nk dijadikan cerita, kak molly ada majlis menyambut menantu kat melaka.. hehe, biasalah.. girl's school.. very super close friends (ala2 my super girl friends gitu) so, in gang, kak Ad lah orang first menyambut menantu.. haaa havoc tak havoc majlis, penuh ngn budak sharod.. hahaha nampak macam reuinion plak.. so, kak molly telah meminta tolong aku untuk teman jebat.. amek dia balik dari tuition..

biasanya, lepas makan, aku akan lepak2 nengok tv ngan jebat.. tapi sorry jebat, not today.. esok ko exam kot? so, aku pun membuat latih tubi kerahan tenaga untuk jebat.. kitorg (aku, en. shuben n aqashah) tengok tv.. jebat kena buat soalan Maths.. almaklumlah.. esok paper maths.. and 100% from paper.. xde carry mark.. so, study hard and smart boy! nah blanje gambar:

hihhi.. nampak tak aqashah? rilex kan?

motivation aku kat Jebat berbunyi seperti ini:

hanya kau je yang akan bawak result engkau.. sampai bila2 result ni result engkau.. nanti aqashah dah besau, dia akan tanya result PT3 kau, sama macam mana kau tanya berapa result PMR busu oa n uncle fahmy.. so, macam mana kau nk jawab nanti?

hahahaha.. motivated ke tidak? hahaha.. ape2 pon jebat, good luck.. doa banyak2.. semoga allah permudahkan ya..

p/s: kak molly tampak lebih gentar dengan PT3 berbanding jebat.. sekian..

Saturday, October 10, 2015

eeeh, ada lagi?

Salam Readers,

There goes my superb saturday.. hehe.. after aquaria; the party doesn't ends there.. kak molly and budak nk PT3 senin ni, brado jebat came to KLCC.. tunggu kitorg kat pintu keluar Aquaria.. hihihi.. best best best.. aku ingat plan abes kat situ je.. rupanyaa.. eeeh.. ade lagi.. so, lepas semua dah solat maghrib kat surau KLCC, kitorg pun pegi memanjat ke tingkat 4 utk lelepak dan makan2.. nah belanja gambar..


 gangster betul kakak2 aku nih.. hahaha

 Puteri bagi hadiah happy birthday kat ummi and abang jebat..



alhamdulillah.. allah beri kesempatan untuk happy macam ni.. actually, these are simple moment to be treasure.. togetherness.. why? because together is the best place to be..

p/s: vacation yok? kah kah kah

riang ria aquaria

Salam Readers,

sebenarnya ni cuma entry bergambar.. tapi yang penting, kitorg dah pergi aquaria hari nii.. yeay.. (aku extra jim alif kaf nun sebab memang serius.. tak pernah masuk, tak pernah sampai.. and most importantly tak pernah terfikir pun nak datang.. hahahahaha) sepatutnya pergi tempat2 cenggini akan menggembirakan kanak2.. namun, anak aku muka rilek2 tenang je gitu.. aku yang hey look at that shark!! that sting ray is flying!! aqshah!! those fishes are piranhasssssss!!! hahahaha ok, i don't mean tu be such wordy in this entry.. nah belanja besar punya koleksi gegambar.. hehehe

seriously.. ini piranha.. diorg static je weh.. pandang kanan.. tapi bila fikir2 balik, hey, they don't really look at the right, the actually staring at us.. as their FOOD!! gosh.. scary.. diorg boleh habeskan semua food diorg dalam masa 2 minit je.. (told u i am seriously excited.. hahaha)


 my small family..

 patrick the starfish.. and sea cucumber..


 ketam pancur,.. serius aku ingat batu hiasan je.. the cannot live outside the water.. 

 the curious people.. hahaha

 shark pasir (nama combine melayu ngn english.. hahahaha)

electric fish.. xle amek gmbar yang ada flash.. i am curious though.. adekah sebab akan meletop? huhu.. takut plak, terus off flash.. very high voltage area..

electric cat fish.. haaa ko jgn tak tau jemah.. ikan keli pun ade yg ade karen tau.. silap makan, kejung kau

 elephant nose fish.. amizing right?

 memerang weh.. memerang pun we all jakun.. this is a very fat memerang.. cukup makan

puteri got the chance to go 'into' the tank.. bestnya dapat view dari bawah.. huhu tapi boleh untuk kanak2 je.. namun bila memerang melintas, naseb baik kakak puteri tak terhantuk.. sebab terkejut n nk lari.. hahaha



the super happy people

cuba cari benda tersembunyi.. stone fish

poisonous lion fish

blade fish.. euuww mcm cacing kan?

living fossil :)

 
purple crab



sea horse

tak payah diving chu olls.. living chorals.. 



ikan pari masak asam

school of fish


one hell big fish


super besau ikan patin masak tempoyak.. sebeasar size aku kot?





shark!!


seronok, dua ronok, tiga ronok.. we spend another rm100 (yes, menyesal sebab mahal.. tp berbaloi kot hahaha) for our pictures taken in Aquaria.. tapi aku tak amek plak gambar tu.. soooo, sesape nk tengok gambar yang aku beli tu, jemput lah datang rumah... sila bawa KFC datang sekali.. hahahahaha

p/s: thanks mak, ayah, kak yati, puteri n a. hazlee for coming to KL.. it really makes our weekend goes SUPERB.. huhu