Monday, December 30, 2013

extravaganza comel jer

aku tahu fenomena 'macam comel jer' ni da lama.. ramai org wat parody.. aku malas nak amek port.. dan teringat kembali fenomena 'comel tak kak tonnnn?' ah.. memang ramai manusia yang aneh di dunia ini.. tapi bila lihat ini, i was like double super face palm!!

video

and here is my double super facepalm!!



p/s: owh, yang aneh2 lah aok nih..

Friday, December 27, 2013

belum berhenti menulis

macam cliche sangat aku dengar teguran orang.. eleh, dah kahwin.. xnak blogging lagi lettew.. haha.. mane ade beb.. once a blogger, forever a blogger.. haha kalau jari jemari tu memang jenis nak bercerita, takkan berubah punya.. kadang2 time tido pun jari aku terketik2 mcm menaip.. konon2 tengah tulis blog tau.. hehe (okay, ini aku tipu)..

banyak weh citer nk share.. tapi man2.. aku ni sempat menulis pun dah syukur alhamdulillah.. haha, bukan ape.. dah dekat penghujung 2013 dah nih.. alhamdulillah semua yang aku plan pada awal tahun tercapai.. terima kasih allah.. aku sebenarnya excited nk bercerita tentang semua capaian 2013, share gambar2 majlis, gambar2 vacation, gambar2 activity, gambar2 kemas mengemas.. memang banyak.. tapi semua kena kumpul semula.. hehe

jadi, entry kali ni just mukadimah.. hehe alaah, bagi le can.. dah 2 bulan tak blogging, mukadimah satu entry, apa salahnya kan? tak gitu jemah oii? hehe walaupun penulisan agak slow, jalan cerita lemah dan tiada sebarang isi yang bermanfaat, entry ini tetap aku post menandakan yang aku gian menulis.. tetapi bahan2 tak cukup.. semua gambar, garam, gula, kunyit, asam, halia semua kat rumah.. hehe

oh ya, sekarang saya dah ada housemate.. rasa janggal jugak mula2.. ye la dah biasa asyik duduk sorang2.. but then now rasa best plak ada teman.. hehe best tau, dia ni pengemas.. rajin.. handsome.. hahaha plus suka betul2kan banyak perkara dalam rumah tu.. ye la rumah lama kan.. banyak benda yang dah rosak.. pintu, mentol, paip air.. i was like wow? are u a superhero? mcm bole jadi electrician, plumber, carpenter, interior designer.. all together at the same time.. mcm wow? haha

takpe.. nanti entry2 lepas nih mesti banyak cerita pasal superhero nih.. ni sisipan gambar..


windu la kat budak babam nih.. hehe

p/s: nanti nak buat entry penutup 2013.. serta senarai pencapaian.. haha tungguuuuuuu..

Thursday, December 26, 2013

47 ronin

tadi aku baru balik daripada nengok wayang dengan buah hati pengarang jantung.. dia dah lama sangat nk nengok citer 47 ronin ni.. aku yang asyik2 silap cakap (tak ingat sebenarnya nama cite nih). perbualan pendek adalah seperti berikut:

aku: abang, jom kite nengok wayang cite ronan
dia: ronan?
aku: conan
dia: conan?
aku: (masih mahu mencuba) ronan keating
dia: whatttt?
aku: rinin kot nama dia..
dia: rinin? ha?
aku: alah, yang keanu reeves, yg abang nk nengok nau tu.. yang da banyak kali plan tapi tak dapat tuuuu..
dia: ooo 47 Ronin la.
aku: cis, satu pun tak kena tembakan..

hahahaha.. okay, entry ni nak citer pasal 47 ronin ni.. citer dia memang best.. aku bukan seorg yang menghargai CGI ker ape2 tech dalam pembikinan film.. aku jenis2 yang lebih appreciate jalan cerita sesebuah film.. aku rase best giler cite nih.. dah last tu baru tahu yang ni adalah lakonan semula, based on sejarah jepun.. haaa.. patut a aku rasa mcm sangat reality.. (okay ini pembohongan..takde la reality sangat sebab ada sket2 magic)

aku bagi sikit kesimpulan citer ni.. cite ni berlaku di jajahan ako, jepun di mana pada waktu tersebut ianya diperintah oleh cm sorg ketua samurai utk jajahan ako. jajahan ako ni terletak bawah naungan maharaja jepun yg mempunyai kuasa veto. selain jajahan ako ni, ada satu lagi jajahan wilayah utara yg di kuasai oleh satu lagi ketua samurai yg jahat dan banyak menggunakan ilmu hitam.. long story goes short, ketua wilayah utara nk bunuh ketua ako sebab nk takluk semua jajahan.. dan dia guna ilmu hitam untuk possessed dia smpai dia buat kesalahan.. oleh kerana jasa yang banyak, dia diberi penghormatan untuk mati secara terhormat..

ah, aku cm tak faham org jepun nih.. dapat mati secara terhormat pon happy.. eeh? kau di hukum mati kot? i mean bukan la happy, tp diorg yg cm siap terharu2.. ntah ape ntah.. ok smbung citer (eeeh. panjang plak sinopsis cerita aku)

jadi tinggal lah jajahan tu without ketua, dan samurai2 dalam jajahan tu jadi samurai tidak bertuan(ronin).. ronin ni sume di buang daerah.. ketua dia di torture.. then bila ketua dia bebas, diorg pon terus balas dendam.. 

tapi yang anehnya, macam mana plak dalam ramai2 samurai yg ada dalam cite ni, boleh terselit sorg omputeh? ah.. omputeh nih tau.. suke suki kau jer nk nukau sejarah org.. huhu tapi best la citer nih.. nah trailer untuk tatapan umum..


 

 p/s: citer2 lain download saja.. hehe download2 tapi tak jumpa time nk nengok.. hahaha