Tuesday, March 8, 2011

idea yang mencurah-curah

assalamualaikum everyone. sekiranya anda merupakan rakan taulan saya daripada laman social seperti facebook dan twitter, anda bukan sahaja cool.. malah anda juga pasti telah sedar bahawa emosi saya amat tidak berada pada skala yang cool.. tapi, sebagai insan yang cemerlang.. kita tidak patut untuk membiarkan emosi ini terus mengganggu fikiran dan yang paling penting.. jangan sampai gangguan emosi ini mengganggu prestasi kerja anda.. err, saya sebenarnya tak kisah sangat pasal kerja anda.. yang penting tidak ganggu prestasi kerja saya.. huhu, di sini suka saya ceritakan pengalaman mengalami tekanan yang agak hebat ketika ini...

secara logik nya, sesiapa pun akan hilang mood di kala keadaan menjadi semakin tegang seperti ini.. namun dalam keadaan yang berada pada tahap impak tekanan yang tinggi ini, aku dikurniakan oleh Allah s.w.t idea yang sangat mencurah-curah hendaknya.. idea-idea yang dimaksudkan mestilah berkenaan dengan kerja.. mungkin pengaruh kerana tekanan yang datang juga dari tempat yang sama.. antaranya adalah:-
  1. Idea untuk meningkatkan webometrik website baru ISC
  2. Idea grafik menarik untuk semua sistem dan website
  3. Idea untuk mengintegrasikan backbone International Student Management Suite (ISMS)
  4. Idea untuk memindahkan kesemua database ISMS kepada Oracle 10g
  5. Idea untuk membuat kotak cadangan website
detail idea? kau gile nak aku upload kat sini? tunggu aku patent dulu k.. hahahaha, idea is all about money.. but money isn't everything.. its the satisfaction that counts the most... bila nak implement? tungguuuuu... kena buat strategic planning dulu.. doakan saya ye.. terima kasih sayang.. berikut merupakan tips bagaimana nak handle wanita yang sedang emosi..

seriously, it makes sense.. selamat mencuba dan selamat beramal

p/s: i tend to have a lot of ideas when i am in a pressure mode.. alhamdulillah, i guess its a gift, isn't it? so to take it positively.. hey, its not so bad to have people like u in my life.. kah kah kah.. aku ingat aku akan balik awal kerana merajuk dengan tempat kerja.. aah, tipulah.. aku tetap yg paling akhir keluar.. thanx imah n yuki teman kan i.. kerja i memang melimpah.. hihi

chup.. apesal bau kemeyan je rumah aku dari tadi nih? gosh.. scary ok!

4 comments:

  1. ala takkan scary kot. dia cuma malas tengok akedemi fantasia je

    ReplyDelete
  2. enjit2 semut...sape sakit naik atas...

    ReplyDelete
  3. sape stuju, boleh angkat tangan mcm saye~~~

    ReplyDelete